Балтимор

градо во Мериленд, САД

Балтимор (англиски: Baltimore) е град во американската држава Мериленд. Овој град според статистиките во 2007 година, има 637 455 жители, што го прави најголем град во Мериленд, и 20-ти град по број на жители во САД. Се наоѓа во центарот на Мериленд на Чесапички Залив. Градот е 64 км од Вашингтон.

Центарот во Балтимор

Балтимор како мотив во популарната култура уреди

  1. Gram Parsons – GP (пристапено на 2.2.2024)