Балиско-витуански јазици

Балиско-витуанските јазици се подгрупа на мезомеланезиските јазици од групата на океански јазици од јазичното семејство малајско-полинезиски јазици.

Балиско-витуански јазици
Географска
распространетост:
Западна Нова Британија, Папуа Нова Гвинеја
Класификација:австронезиски
Гранки:
Ethnologue:2468-16

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат:

ПоврзаноУреди