Бабаџанроман од македонскиот писател Живко Чинго. Романот е објавен посмртно[1] во 1989 година, од страна на издавачката куќа „Наша книга“ од Скопје, во рамките на едицијата „Современа македонска книжевност“.[2]

Бабаџан
Податотека:1600252324505-7184aa1a-bf78-486c-9e5a-e4f73c6ba2de.jpg
Насловна страница на Бабаџан
АвторЖивко Чинго
ЗемјаМакедонија Македонија
Јазикмакедонски
Жанристориски, социјален
Издавач„Наша книга“
Издадена
1989
Медиумпечатено издание
ISBN86-373-0253-X. Параметарска грешка во {{ISBN}}: Неважечки ISBN.

Наводи уреди

  1. Теорија на книжевноста. Штип: Универзитет „Гоце Делчев“. 2018. стр. 156. ISBN 978-608-244-555-7. На |first= му недостасува |last= (help)
  2. Бабаџан. Скопје: Наша Книга. 1989. стр. 2. ISBN 86-373-0253-X. На |first= му недостасува |last= (help)