Африканско првенство во ракомет за мажи 1974

Африканско првенство во ракомет за мажи 1974 — прво Африканско првенство во ракомет за мажи кое се одржало во градот Тунис, Тунис. Вкупно учествувале 6 репрезентации. Домаќинот Тунис победил на турнирот.

Африканско првенство во ракомет за мажи 1976
Податоци за турнирот
Домаќини Тунис
Датуми1974
Екипи5
Одржувалишта(во 1 град-домаќин)
Конечен исход
Првак Тунис (1. титула)
Второпласиран Камерун
Третопласиран Сенегал
Четвртопласиран Того

Домаќин

уреди
Тунис

Квалификувани екипи

уреди

Сала

уреди

Табела

уреди
Место Екипа
    Тунис
    Камерун
    Сенегал
4   Того
5   ЦАР