Албакерки

град во Ново Мексико, САД

Албакерки (англиски: Albuquerque) е град во американската држава Ново Мексико. Овој град според статистиките во 2007 година, има 518 271 жител, што го прави најголем град во Ново Мексико, и 34-ти град по број на жители во САД.

Податотека:Downtown albuquerque NM USA.jpg
Албакерки, Ново Мексико

Албакерки како мотив во популарната култураУреди

  • „Албакерки“ (англиски: Albuquerque) - песна на американскиот рок-музичар Нил Јанг (Neil Young) од 1975 година.[1]

НаводиУреди