Аларски јазик

Аларски јазик — дравидски јазик кој се зборува во индиската држава Керала. Јазикот е познат и како алански, аланмарски или чатански јазик. Аларскиот јазик е сличен со мајаламскиот и тамилскиот јазик.

Аларски јазик
Застапен воКерала, Индија
Говорници350  
Јазично семејство
дравидско
  • (некласифициран)
    • аларски јазик
Јазични кодови
ISO 639-3all

НаводиУреди

ПоврзаноУреди