Аким Селмани (албански: Akim Selmani; Јажинце, Тетовско) бил поранешен член на ОНА.

Аким Селмани
Akim Selmani
Род ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Во редовите на ОНА се приклучил во текот на март 2001 година, како војник во првите единици на Бригадата 112 “Мујдин Алиу”.

Загинал на 6 август 2001 година во една престрелка со македонските безбидносни сили. По ова, неговото тело било префрлено на Косово, каде било и погребано[1].

Наводи

уреди
  1. „ОНА- Попрака и надеж“, Петрит Менај, стр. 86