Адам Вилер (роден на 24 март 1981) е американски борач кој на Летните олимписки игри - 2008 одржани во Пекинг го освои златниот медал во дисциплината Грчко-римски до 96kg.

Олимписки медали
Натпреварувач за  САД
Машко борење во Грчко-римски стил
Бронза 2008 Пекинг