Џамија Насир ел-Мулк

џамија во Шираз, Иран

Џамијата Нашир ал-Мулк е џамија која се наоѓа во Шираз, Иран.

Џамијата Нашир ал-Мулк
Masjed Nasir ol Molk shiraz.jpg
Основни податоци
МестоШираз, Иран.
ПрипадностИслам
Архитектонски опис
Архитектонски типџамија