Јоана Цимер (германски: Joana Zimmer; р. 27 октомври 1982 во Фрајбург) — германска поп пејачка, често споредувана со Селин Дион или Бари Манилоу. Цимер, исто така, е и слепа.

Јоана Цимер

Дискографија уреди

Албуми уреди

Година Наслов Место на листите
Германија Австрија Швајцарија
2005 My Innermost
  • прв студиски албум
  • Вид: ЦД, дигитално симнување
5 - -
2006 The Voice In Me
  • втор студиски албум
  • Вид: ЦД, дигитално симнување
22 25 51
2008 Showtime
  • трет студиски албум
  • Вид: ЦД, дигитално симнување
- - -
2010 Miss JZ
  • четврт студиски албум
  • Вид: ЦД, дигитално симнување
66 TBA TBA

Синглови уреди

Година Наслов Место на листите
Германија Австрија Швајцарија Шведска Полска
2005 "I Believe" 2 6 13 33 28
2005 "I've Learned To Walk Alone" 38 72 - - -
2005 "Let's Make History (ft. David Bisbal)" 54 - 45 - -
2006 "Bringing Down The Moon" 46 - 44 - -
2007 "If It's Too Late" - - - - -
2010 "Till You're Gone" - - - - -

Надворешни врски уреди