Јеленогурско Војводство

поранешно војводство во Полска

Јеленогурско Војводство (полски: województwo jeleniogórskie) претставувала единица на административна поделба и локална власт во Полска во годините 1975-1998 година, заменета со Долношлеското Војводство. Нејзиниот главен град бил Јелења Гура.

Јеленогурско Војводство

Најолеми градови (население во 1995 година)Уреди

ПоврзаноУреди

Координати: 50°54′12″ N; 15°44′04″ E / 50.903333° N; 15.734444° E / 50.903333; 15.734444