Јања е река во Босна и Херцеговина, лева притока на реката Дрина. Јања извира источно од Тузла, на северните падини на планината Мајевица. Тече низ Босна и Херцеговина, со целата своја должина.

Реката Јања

Во Дрина се влева кај месноста Јања, општина Бијељина. Реката е долга 53 километри. Најгоелмиот дел од реката тече низ општината Угљевик.

Icon river tributary L.svg Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!