Јармен-Тутов

Јармен-Тутов (германски: Jarmen-Tutow) — општинска заедница во округот Западна Померанија-Грајфсвалд, во Мекленбург-Западна Померанија, Германија. Седиштето на општинската заедница е во Јармен.

Општинската заедница Јармен-Тутов се состои од следниве општини:

  1. Алт Телин
  2. Бенцин
  3. Даберков
  4. Јармен
  5. Круков
  6. Тутов
  7. Фелшов

Координати: 53°55′01″ N; 13°16′59″ E / 53.917° N; 13.283° E / 53.917; 13.283