West е германска марка цигари во сопственост на британската компанија Imperial Tobacco.

Пакување Вест

West до скоро бил главниот спонзор на McLaren тимот во Формула Еден, преименуван во West McLaren Mercedes, од 1997. Во јули 2005 West ги раскинува односите со McLaren заради наложената забрана за рекламирање на тутун од страна на ЕУ.

Надворешни врски Уреди