UTC−08:30

временско отстапување од UTC
Карта на светот на која се обележани часовните појаси

UTC−08:30 — ознака за временско отстапување од UTC во износ од −8 часа и 30 минути.

ИсторијаУреди

Ова временско отстапување било користено на Питкернските Острови до 26 април 1998, а потоа часовниот појас била променета во UTC−08:00.[1]

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. „Clock changes in Adamstown“. Посетено на February 25, 2010.