UTC+03:30

(Пренасочено од UTC+3:30)

UTC+03:30 е временско отстапување од +03:30 од UTC. Според стандардот ISO 8601, времето би се запишало како 2022-08-15UTC23:37:48+03:30. Ова време се користо во:

UTC+03:30: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - морски површини

Како стандардно време - зима на северната полутопкаУреди

Јужна АзијаУреди

  • Иран - стандардно иранско време

Надворешни врскиУреди