Отвори го главното мени
UTC+03:30: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - морски површини

UTC+03:30 е временско отстапување од +03:30 од UTC. Според стандардот ISO 8601, времето би се запишало како 2019-10-12UTC11:43:08+03:30. Ова време се користо во:

Како стандардно време - зима на северната полутопкаУреди

Јужна АзијаУреди

  • Иран - стандардно иранско време

Надворешни врскиУреди