Track Top-40 е данска топ 40 табела која е презентирана секој вторник на hitlisten.nu. Табелата комбинита 40 најдибри продавани песни преку легално музичко спуштање и продажбите на музички синглови без разлика дали се на ЦД или Грамофонска плоча.

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди