The Latin Library (Латинска библиотека) е мрежно место кој собира латински дела во јавна сопственост. Добиени се од разни извори. Многу од нив се скенирани и форматирани од книги. Други се симнати од разни мрежни места на Интернет (од кои многу пак сега не можат да се најдат). Од поскорешните додадени дела, нејвеќето се придонеси на корисници ширум светот. Текстовите не се наменети за истражувачки цели, ниту како критични изданија. На мрежното место нема преводи. Го одржува Вилијам Л. Кери од Ферфакс, Вирџинија, и е дел од поголемиот портал „Ad Fontes Academy[1].

Поврзано

уреди

Надворешна врска

уреди