Interscope Records е американска издавачка куќа во сопственост на Universal Music Group. Седиштето на издавачката куќа се наоѓа во Санта Моника, Калифорнија. Interscope Records е основана во 1990 година, а денес преку неа се издаваат записите на повеќе од 146 изведувачи.