Evergreen 96 Radio е интернет радио кое започна со емитување на програма во јануари 2012 година од Битола, Македонија. Радиото најповеќе емитува таканаречена евергрин музика од стилот на реге, рок, поп, електронска музика итн. Низ својата полна програма содржи легендарни песни од минатото кои оставиле голема трага кај слушателите и се слушани до ден денес. Од март 2012 година радиото води кампања I am Macedonian and I want to go home! (македонски: Јас сум македонско и сакам да си одам дома!) која демантира сите украдени историски артефакти во странските музеи да се вратат во Македонија каде што припаѓаат. Радиото е изработено на Web Stars бесплатни домеини. Радиото пушта исклучиво песни во својот оригинален формат со висококвалитетен звук.

evergreen 96 radio
Изгледот на мрежното место на радиото.
Вид место
интернет радио
Достапно намакедонски и англиски
Адресаevergreen96radio.webstarts.com
Пуштено3 јануари 2012; пред 12 години (2012-01-03)
Тековна состојбаонлајн

Надворешни врски уреди