Donkey Hot — музички албум на македонската група „Фолтин“, објавен во 2003 година.

Список на песни

уреди

Албумот содржи седум песни:[1]

  • Engraçadinha
  • Moulin Rouge (as a dutch discoteque)
  • I like to be a Horse
  • Teresa
  • No coche no mujer
  • Muriel Mule (my name is)
  • Donkey Hot (contra Moulin Rouge in Amsterdam)

Опис на албумот

уреди

На албумот настапуваат следниве музичари:[2]

Албумот е снимен во Домот на културата во Битола, во ноември 2002 година, а миксирањето и мастерот биле направени во студиото „Тра-ла-ла“ во Скопје, во април 2003 година. Сите песни се компонирани и аранжирани од членовите на групата, кои се автори и на дизајнот на обвивката, додека обвивката е испечатена од „Artline“ во Битола; инженер на звукот е Ален Хаџи-Стефанов; инженери на миксот се Ален Хаџи-Стефанов и Мите Димовски, кој е инженер на мастерингот; продуценти на албумот се: Ален Хаџи-Стефанов, Мите Димовски и Пеце Николовски; а Ванчо Кичеец е извршен продуцент.[3]

Наводи

уреди
  1. Foltin, Donkey Hot, Kukuzel IX002, 2003.
  2. Foltin, Donkey Hot, Kukuzel IX002, 2003.
  3. Foltin, Donkey Hot, Kukuzel IX002, 2003.