Collège de France — универзитет во Париз, Франција. Претставува еден од најпрестижните и најелитните универзитети и е член на таканаречената PSL Research University, основан во 1530 година.[1]

Collège de France, place Marcelin-Berthelot, Paris 5e.jpg

Познати дипломциУреди

НаводиУреди

  1. Collège de France

Надворешни врскиУреди