BOM TV

македонски сателитски тв канал

БОМ ТВ или The Best Of Macedonia TV (Најдоброто од Македонија) е македонски сателитски тв канал кој 24 часа емитува ТВ емисии од најразлични телевизиски куќи и продукции од цела Македонија и од дијаспората преку три сателита Optus D2 (UBI World TV), Telstar 10 (UBI World TV) и Eutelsat W2 , односно за Источна Азија ,Австралија и Европа. Оваа телевизија е во сопственост на К-15 Продукција.

BOM TV
Отпочната2005
ДржаваСкопје, Македонија Македонија
Област на емитувањеСкопје

Поврзано уреди