American Journal of Botany

American Journal of Botany (мак. „Американско ботаничко списание“) е рецензентско научно списание каде се објавуваат истражните трудови на стручњаците од сите области на ботаниката. Списанието го издава Ботаничко друштво на Америка секој месец, започнувајќи од 1914 година.

American Journal of Botany  
American Journal of Botany.gif
Скратен наслов (ISO)Am. J. Bot.
Дисциплинаботаника
Јазиканглиски
УредникЏуди Јернштет
Издавање
Издавач
Историја1914 –
Честота12 годишно
Фактор на влијание2,642 (2008)
Заведување
ISSN0002-9122 (печатено)
1537-2197 (семрежно)
LCCN00-227435
OCLC45446639
Врски

Електронските изданија се достапни преку архивот на стручни списанија JSTOR со „подвижен ѕид“ од 5 години.

Надворешни врскиУреди