American Broadcasting Company (ABC)

(Пренасочено од ABC)

American Broadcasting Company (ABC) (во превод: Американска радиодифузна компанија) е американска телевизиска мрежа. Моментално е во споствеништво на The Walt Disney Company. Позната е по тоа што ги емитува едни од најпопуларните телевизиски серии: Вовед во анатомија, Изгубени, Грдата Бети, Очајни домаќинки и други.