5 (албум на Меморија)

5“ — студиски албум на македонската музичка група Меморија, објавен во 1995 година.

„5“
Студиски албум од Меморија
Снимен1995
Жанр
Траење44:30
Продуцент
Меморија — Хронологија
Зошто боже
(1993)
5
(1991)
Антологија на балади
(2017)

Список на песни уреди

Бр. НасловМузика Траење
1. „Црна се чума зададе“    6:25
2. „Нашите слики“    5:10
3. „Девојки ко ангели“    3:45
4. „Ој,кревете чудна справо“    5:20
5. „Дирлада“    4:00
6. „Невреме“    3:30
7. „Снежо,Снежана“    4:35
8. „Ќе има ли ден“    4:45
9. „Параходот ми пристигна“    7:00
Вк. траење:
44:30

Надворешни врски уреди