Шартр (француски: Chartres) - град во Франција.

Поглед кон катедралата во Шартр

Географски каракѕеристики Уреди

Културно-историски одлики Уреди

Шартр како тема во уметноста и во популарната култура Уреди

Шартр се јавува како тема во дела од уметноста и популарната култура, како:

Наводи Уреди

  1. Miodrag Pavlović, Izabrane pesme. Beograd: Rad, 1979, стр. 91-92.