Црн витез (сателит)

Сателитот Црн Витез (англиски: Black Knight satellite) според уфолозите и теоретичарите на завера е назив за предмет кој се појавува во Земјината поларна орбита. Уфолозите веруваат дека предметот е стар околу 13.000 години, дека се од вонземско потекло. Бидејќи предметот е виден уште од времето на првите мисии во вселената, веројатно е дека не се остатоци од сателит или ракета.[1]

Една од фотографите на Сателитот

Наводно постои врска помеѓу овој предмет и сигналот кој Никола Тесла го фатил со помош на радио во 1899 година. Се верувало дека тој сигнал дошол од вселената. Истражувачите од Американското воено воздухопловство, помеѓу кои бил и Доналд Кејхо, наводно откриле во Земјината орбита два предмета за кои се кажало дека се Земјини природни сателити. Тогаш ниту еден сателит кој го направил човекот не бил испратен во вселената.[2]

НаводиУреди

  1. Redpath, Martina. [http-://www.armaghplanet.com/blog/the-truth-about-the-black-knight-satellite-mystery.html „The Truth About the Black Knight Satellite Mystery“]. Armagh Planetarium. Посетено на 10 март 2014.
  2. Dunning, B. (4 јуни 2013). „The Black Knight Satellite“. Skeptoid Podcast. Skeptoid Media Inc. Посетено на 10 март 2014.

Надворешни врскиУреди