Сезар Бирото

(Пренасочено од Цезар Бирото)

Сезар Бирото (француски: Histoire de la grandeur et de la décadence de César Birotteau) — роман од 1847 година на францускиот писател Оноре де Балзак. Сезар Бирото е дел од Балзаковата серија Човечка комедија.

Историјата на големината и декаденцијата на Сезар Бирото (Histoire de la grandeur et de la décadence de César Birotteau)  
BalzacBirotteau02.jpg
АвторОноре де Балзак
ЗемјаФранција
Јазикфранцуски
СеријалЧовечка комедија