Хјустон (англиски: Houston) е град во сојузната држава Тексас во Соединетите Држави. Овој град според статистиките во 2007 година, има 2 144 491 жител, што го прави најголем град во Тексас, и четврти град по број на жители во САД.

Хјустон, Тексас

Хјустон како тема во популарната култура

уреди
  • „Хјустон во две секунди“ (Houston In Two Seconds) - песна на американскиот гитарист Рај Кудер (Ry Cooder) од 1985 година.[1]

Наводи

уреди