Лилјан (хералдика)

симбол во хералдиката
(Пренасочено од Хералдичка лилија)
Вазна со хералдичката лилија како декорација.

Лилјанот (на француски: Fleur de lys) претставува стилизирана лилија која е користена како декоративен дизајн и симбол кој се користи во хералдиката и други области.

Надворешни врскиУреди