Хенри Фицрој (15 јуни 1519 - 23 јули 1536) бил незаконски син на англискиот крал Хенри VIII и Елизабет Блаунт.

Војвода од Ричмонд и Сомерсет
Роден(а)15 јуни 1519(1519-06-15)
Починал(а)23 јули 1536(1536-07-23) (возр. 17)
Звањевојвода од Ричмонд и Сомерсет
Ерл од Нотингем
СопружникМери Фицрој
РодителиХенри VIII
Елизабет Блаунт

Тој во текот на својот живот се здобил со титулата војвода од Ричмонд. Тој се оженил за Мери Фицрој. Во 1524 година бил објавен за гроф од Сури. Починал во 1536 година.