Халки (грчки: Χάλκη) ― еден од острoвите во острвската група на Додеканези во источна Грција. Островот припаѓа на округот Родос во рамки на Периферијата на Јужниот Егеј, каде со околните островчиња и хриди сочинува посебна општина. Главно место на островот е гратчето Хорио.


Емпорио, главното пристаниште на Халки.

Надворешни врски уреди