ХЕЦ „Равен“

(Пренасочено од ХЕЦ – Равен)

Хидроелектрична централа „Равен“ — дел од хидро-електросистемот ХС „Маврово“.[1][2]

НаводиУреди

  1. Ј.П. Електростопанство на Македонија, 50 години македонско електростопанство, Скопје, 1995;
  2. esmak.com.mk Archived 2008-04-21 на Wayback Machine, Ј.П. Електростопанство на Македонија, Скопје, пребарано на 28 август 2010