Фудбал на Летните олимписки игри 1904


Фудбалот на Летните олимписки игри 1904 — официјален фудбалски турнир на Олимписките игри. Турнирот се одржал во Париз, Франција. На турнирот учествувале вкупно 32 екипи.

Фудбал на Летните олимписки игри 1904
Податоци за првенството
ЗемјаОбединето Кралство
Датум на одржување16 - 23 ноември
Екипи32
Стадиони(во 1 граддомаќин)
Финални резултати
Шампион Gold medal blank.svgФК Галт (Канада)
Второ место Silver medal blank.svgКристијан Брадер колеџ (САД)
Трето место Bronze medal blank.svgСент Роус (САД)
1900
1908

Првото место го освоил ФК Галт од Канада, второто Кристијан Брадер колеџ од САД и третото Сент Роус од САД.