Фирстенберг-Донауешинген

Фирстенберг-Донауешинген (германски: Fürstenberg-Donaueschingen) — грофовија на Фирстенберг, создадена со поделба на Фирстенберг-Хајлигенберг. Била наследена во 1698 година од Фирстенберг-Хајлигенберг поради исчезнување на својата гранка од династијата.

Грофови на Фирстенберг-Донауешинген (1617-1698) Уреди

  • Јакоб Лудвиг (1617-1627)
  • Франц Карл (1627-1698)