Фирстенберг-Блумберг

Фирстенберг-Блумберг (германски: Fürstenberg-Blumberg) — средновековна грофовија сместена во областа Блумберг, во јужниот дел на денешната сојузна покраина Баден-Виртемберг, Германија. Била создадена со поделба на Фирстенберг-Бар во 1559 година. Доживеала две поделби: помеѓу самата себе и Фирстенберг-Меринген во 1599 година и помеѓу Фирстенберг-Мескирх и Фирстенберг-Штилинген во 1614 година.

Грофови на Фирстенберг-Блумберг (1559 - 1614)Уреди

  • Кристофер I (1559)
  • Алберт I (1559-1599)
  • Кристофер II (1599-1614)