Фирстенберг-Штилинген

Фирстенберг-Штилинген (германски: Fürstenberg-Stühlingen) — средновековна грофовија во денешна Германија, сместена во областа Штилинген. Се создала со поделба на Фирстенберг-Бломберг во 1614 година. Била поделена во 1704 година помеѓу синовите на грофот Проспер Фридрих, при што Фирстенберг-Фирстенберг го земал Јозеф Вилхелм Ернст, а Фирстенберг-Вајтра го презел неговиот син, Лудвиг Август Егон.

Грофови на Фирстенберг-Штилинген (1614-1704) Уреди

  • Фридрих Рудолф Фирстенберг (1614-1655)
  • Максимилијан Франц (1655-1681)
  • Леополд Марквард (1681-1689) со Проспер Фридрих (1681-1704)

Координати: 47°44′44″N 8°26′46″E / 47.74556° СГШ; 8.44611° ИГД / 47.74556; 8.44611