Филотеј (охридски архиепископ)

Филотеј бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1714 до 1718 година.[1]

Macedonian cross.svg
Филотеј
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1714
Архиепископ до околу 1718
Претходник Дионисиј II
Наследник Јоасаф II
Роден 17 век
Починал XVIII век
Други архиепископи со име Филотеј

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.