Физули (округ)

Физули е административен округ во Азербејџан, кој дел е под ерменска контрола[1] после војната во Нагорно-Карабах.

Физули
Азербејџан со Физули.
Населејие (1999): 136.481
Површина (km2.): 1.390
Повикувачки код: 0141
Поштенски код: AZ1900
Главен град: Алханли

НаводиУреди

ПоврзаноУреди