Ферибот Барби

Ферибот Барби.

Фериботот Барби, исто така познат како Ферибот Рони Барби, е жичен фериботи низ реката Елба помеѓу Барби и Валтернинбург во Саксонија-Анхалт, Германија.[1][2]

Технички, фериботот е реакционен фериботи, кој е придвижуван од млазовите на водата. Фериботот е прикачен на пловечки кабел, кој е ставен во речното корито со кој се движи фериботот.

НаводиУреди

  1. "Ферибот Барби на Google Maps". Google. Посетено на 2009-01-28.
  2. "Barby Elbefaehre.jpg". Wikimedia Commons. Посетено на 2009-01-28.

Координати: 51°57′36″ N; 11°54′29″ E / 51.95987° N; 11.908171° E / 51.95987; 11.908171