ФК Подмочани

ФК Подмочани е македонски фудбалски клуб од истоименото село Подмочани, Општина Ресен. Клубот е оформен 1962 година, а теренот на кој игра се вика Преспански Крст. Клупски бои се сино жолтата. Клубот се натпреварува во (III) регионална Фудбалска Лига.[1]

Логото на клубот

НаводиУреди

  1. „Почеток на успешна фудбалска приказна-ФК Подмочани“. PrespaSky. Посетено на 2010-08-14.