Томислав Дончев (роден на 6 август 1973 во Габрово) е бугарски политичар и министер без ресор на Бугарија во периодот од 2009 до 2013 година..

Томислав Дончев
Министер без ресор
Лични податоци
Роден(а) 6 август 1973
Габрово, Бугарија
Партија ГЕРБ