„Тие двајца“ (српски: Њих двојица) — филм на режисерот Жорж Скригин од 1955 година. Главните улоги ги играат: Драгомир Фелба, Драгутин Тодиќ, Миливоје Живановиќ, Никола Поповиќ.[1]

Синопсис уреди

Трудејќи се да преживеат за време на Втората светска војна и да ги заштитат семејствата и имотите, селаните не преземаат никакви непријателски активности кон окупаторот. Меѓутоа, теророт врз нив предизвикува отпор и тие стануваат убедени дека само со борба може да се дојде до мир.

Наводи уреди