Координати: 38°45′S, 72°40′W

Темуко (шп. Temuco) — град во покраината Каутин Чиле од регионот Арауканија, Чиле. Претставува регионален и покраински административен центар. Има 245.347 жители според пописот од 2002. Површина: 464 км². Густина: 528,8 ж/км²

Галерија уреди

Надворешни препратки уреди