Текстописец

пишувач на песни

Текстописец — личност која ги пишува текстот и музиката на некоја песна. Текстовите мора да се вклопуваат со ритамот на песната. Пејачот кој го пишува текстот на некоја песна се вика пејач-текстописец.

Поврзано уреди