Тамански јазици

(Пренасочено од Тамски јазици)

Таманските јазици се група на јазици што се дел од источносуданските јазици на нилосахарската јазична фамилија. Поделени се во три наречја: тамско, сунгорско и мараритско.

Предлошка:Нилосахарски-јазици-никулец