Тампа (Флорида)

Тампа (англиски: Tampa) е град во западната страна на американската држава Флорида. Овој град според статистиките во 2007 година, има 382 060 жители, што го прави третти град во Флорида, и 53-ти град по број на жители во САД.

Тампа, Флорида