Талса (Оклахома)

Талса (англиски: Tulsa) е град вo американската држава Оклахома. Овој град според статистиките во 2008 година, има 384 037 жители, што го прави најголем град во Оклахома после Оклахома Сити, и 45-ти град по број на жители во САД.

Талса, Оклахома